3. srečanje Podjetniškega kluba Domžale

19. junij 2024

Občina Domžale in podjetniki razpravljali o strategiji gospodarskega razvoja občine Domžale

V sredo, 19. junija 2024, so v okviru 3. srečanja Podjetniškega kluba Domžale predstavniki Občine Domžale in podjetniki razpravljali o strategiji gospodarskega razvoja občine Domžale.

V uvodnem pozdravu je županja mag. Renata Kosec poudarila, da si prizadeva, da bi s sprejemom strategije gospodarskega razvoja občine, Domžale spet postale podjetno mesto z obilo poslovnih priložnosti.

Predstavitev trenutnega stanja in analizo gospodarskega prostora v občini je predstavil g. Peter Velikonja, ki je skupaj z ekipo mladih ekonomistov zaključil, da ima občina Domžale izjemen potencial z vidika izobrazbene strukture prebivalstva, ugodno demografsko sliko, veliko število hitro rastočih malih podjetij in nizko zadolženost podjetij glede na slovensko povprečje. Izzivi, ki jih bo potrebno reševati v prihodnje, so povezani z ustvarjanjem delovnih mest in izboljšanjem možnosti zaposlovanja v domačem kraju.

Med predstavitvijo so udeleženci srečanja razpravljali o izzivih v zvezi z vzpostavitvijo podjetniških con, o aktivni vlogi lokalne skupnosti na državnem nivoju in o vzpostavitvi prijaznega okolja za mlada inovativna podjetja.

Naslednje srečanje, povezano s pripravo strategije gospodarskega razvoja občine Domžale, načrtujemo v začetku oktobra 2024.
Arhiv:

V sredo, 19. 6. 2024, ob 15.00 se bo v dvorani, nad Bistrojem Fabula, Ljubljanska cesta 64, 1230 Domžale (nasproti občinske stavbe), odvijalo 3. srečanje Podjetniškega kluba Domžale. Podjetniški klub Domžale je neformalna skupina podjetnikov, gospodarstvenikov in obrtnikov iz Domžal in bližnje okolice, ki želijo prispevati svoje ideje in vizijo razvoja podjetniškega prostora v občini Domžale. V kolikor bi želeli, da soustvarjate prostor podjetnih ljudi tudi vi, vas vabimo, da se nam pridružite. Svoje podatke sporočite na naslov rsvp@domzale.si in z veseljem vas bomo povabili na dogodke, ki jih bomo organizirali v okviru Podjetniškega kluba Domžale.

Tokrat bo tema srečanja priprava Strategije gospodarskega razvoja občine Domžale. Strateški dokument bo osnova za ustvarjanje ugodnega poslovnega okolja, ki bo podjetjem omogočalo rast in razvoj. V uvodu bo pripravljalec dokumenta predstavil strukturo gospodarstva v občini s poudarkom na rastočih in perspektivnih panogah. V nadaljevanju bo razprava tekla o prednostih, slabostih, priložnostih in nevarnostih v občini.

Vabljeni, da se nam pridružite in soustvarjate prostor podjetnih ljudi.